Založ si blog

o starom kamení, ktoré nás nezmení (všetkých)

Kam kráčaš človek z kameňa?

Kam mieriš?

                        Čujem hlas.

Kam kráčaš?

Veď ťa nemenia, len tvoria   

                        pod obraz!

 

*

A tak nám na jednom konci republiky stavajú za mnohé prostriedky monumenty dejín, s ktorými si nikto tak nejako nevie rady a na druhej strane si iní nevedia rady, ako zohnať prostriedky na to, aby nám monumenty, ktoré už sú tu s nami dlho, nepopadali na hlavu.

Nie je to paradox?

 

 

Lietava

 

Alebo že by nám už výhľad do krajiny zhorkol a tak nám treba bez rozhľadu pohľad rovno pod nosom a taký – všebocne vhodný? 

 

 

 

Lietava výhľad

 

 

A ten starý kameň je už vhodný iba do starého … kamenia?

 

Lietava torzo

mám malú otázku ohľadom tohto blogu

30.08.2010

Tak som ti tu jedného pekného dňa urobila blog. Nie je to ani tak dávno. Keďže začalo leto a nejaké tie dovolenky a frmol okolo domu, tak som sem chodila len sporadicky, až som prišla a zistila, že nejde pridávať komentáre pod text, ale človek sa musí zaregistrovať i na debatu, aby to bolo „jendoduchšie“. Povedala som si, no dobre oukej, tak veď forma ako forma, [...]

Rozprávka o Európskej únii.

07.07.2010

Bola raz jedna Európska únia. Keď bola ešte malým dieťatkom, tak bola vcelku šikovná a ambiciózna s veľkými plánmi a bolo do nej vkladaných veľa nádejí. Ale ako tak dospievala, zisťovala, že svet nie je len ilúziou spradenou zo siete detských snov, ale že len jedna veľká špekulácia zosnovaná mocenskými nárokmi a pravidlami ulice a džungle, oko za oko, euro za [...]

Kaviarenské obrázky

01.07.2010

Vsaď sa! Šepkám do papierového vrecka. Že neskočí? A vrabec bez ohľadu na to, čo si myslím Neskočil! Čo si si myslel? Vtáky predsa lietajú! * Polepená kobercovou páskou z predobedného pokecu vo vreckách hľadám guľôčkové pero aby som si mohla zapísať tvoje číslo a vzápätí ho spokojne stratila. Čísla strácam. Musím, keď už zabúdam [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

petrusha

Nič nie je také, ako vyzerá, nič nevyzerá tak, aké to je, a tak dovoľte ma zastaviť sa a nastaviť trochu pokrivené zrkadlo orámovené štipkou irónie a kávovou lyžičkou čierneho humoru. Nech žijeme!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 14554x
Priemerná čítanosť článkov: 1617x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy